Kurma Ajwa Al-Aliyah

Kurma Ajwa Al-Aliyah

Buah Kurma Ajwa Al-Aliyah adalah sejenis kurma yang ditanam di rantau Madina Munawara di negara Arab Saudi. Kurma jenis ini berwarna hitam, mempunyai rasa yang manis dengan rasa buah yang segar. Berbanding dengan jenis kurma yang lain, Kurma Ajwa Al-Aliyah ini cenderung bersaiz kecil dan serta isi buah yang terkenal dengan teksturnya yang lembut.


Bersedia untuk menyambut tetamu Ramadan dengan menyediakan Kurma yang terbaik dari Madinah. Siap sedia di atas meja di rumah anda untuk sahur dan juga berbuka puasa.

Kurma Ajwa Al-Aliyah  merupakan antara jenis kurma yang terbaik di Madinah dan  ditaman pada kawasan tanah yang sangat subur di Aliyaa, Masjid Quba di bumi Madinah.

Imam al-Nawawi menyatakan perkara yang sama iaitu kurma Ajwa adalah daripada jenis  kurma yang baik. Manakala Ibnu Hajar al-Asqalani pula menyatakan bahawa kurma Ajwa adalah kurma yang terbaik dan paling lembut di Madinah. Kelebihan makan kurma Ajwa.

Daripada Saad bin Abi Waqqas bahawa Nabi SAW bersabda :  “Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma Ajwa pada waktu pagi,  tidak akan memberi mudarat sebarang racun mahupun sihir  kepadanya pada hari tersebut.” [HR al-Bukhari dan Muslim]

Begitu juga, daripada Aisyah R.Anha bahawa Nabi SAW bersabda  “Sesungguhnya pada kurma Ajwah ‘Aliyah itu ada  ubat penyembuh atau ia merupakan ubat penawar  bagi racun, apabila dimakan pada awal pagi.” [HR Muslim ]

Riwayat Abu Hurairah R.A bahawa Nabi SAW bersabda :  Kurma Ajwah itu berasal daripada syurga, dan ia merupakan penawar daripada racun.” [HR Ahmad , al-Tirmizi  Ibnu Majah ].


Setiap pembelian anda adalah juga sumbangan kepada  tabung operasi dan kempen Ramadan AL Habeeb. Anjuran Malaysia For Syria.

Harga adalah seperti berikut :

- 250 gram : RM35

- 500 gram : RM65

Ya, kurma ini lembut, sedap dan sesuai untuk dimakan semua! Ayuh! Stock adalah terhad!


Harga kos penghantaran :

RM10 Semenanjung Malaysia.

RM16 Sabah & Sarawak


Postage setiap hari Isnin, Rabu dan Jumaat


Untuk pertanyaan, hubungi talian : 

6019-620 3441 (Hidayat)


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
EARLY BIRD : Kurma Ajwa Al-Aliyah 250g : RM31
18
EARLY BIRD : Kurma Ajwa Al-Aliyah 500g : RM62
61
Kurma Ajwa Al-Aliyah 250 gram : RM35
BELUM MULA
Kurma Ajwa Al-Aliyah 500gram : RM65
BELUM MULA
Sedekah Kurma Ajwa Al-Aliyah 250G : RM35
199
Sedekah Kurma Ajwa Al-Aliyah 500G : RM65
250
Sedekah Bantuan Ramadan Untuk Syria & Mangsa Gempa : Sedekah Seikhlas Hati
Sedekah Set Iftar Untuk Syria : RM20
Gift Card : RM2.50
JUMLAH

Kos Penghantaran

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN